Így zajlott a Magyar Péter-tüntetés a fővárosban, óriási tömeg gyűlt össze

Megosztás

Minden korábbinál nagyobbnak mutatkozott a Magyar Péter által a Kossuth térre meghirdetett szombati demonstráció, amelyre BAZ megyéből is rengetegen érkeztek. Magyar már bejelentette, hogy létrejött a Talpra Magyarok Közösségét támogató egyesülete és a tüntetésen kiderülhet az is, melyik párttal fog össze a júniusi választásokra. Úgy tűnik, május 5-én, vasárnap újabb tüntetés lesz.

Napok óta ellepték a kormánypárti és kormányközeli hirdetések az internetes és más médiafelületeket, most a teljes propaganda Magyar Péter lejáratására állt rá, rengeteg fizetett hirdetéssel. Ám a kommentekből kiderül, már egyre többen nem hisznek a parasztvakításnak és változást követelnek. Gyökereset.

Magyar Péter 16:22-kor lépett az emelvényre, a hatalmas tömeg pedig kormányváltó hangulatot teremt. A Borsod24 információi szerint elképesztően nagy számban érkeztek Miskolcról és egész BAZ megyéből is a fővárosi tüntetésre. Nem bérelt buszokkal és nem Lengyelországból.

Magyar Péter több százezerre becsülte a mai rendezvény résztvevőinek a számát a Kossuth téren. 

A jobb élet reményében külföldre távozottakat Magyar arra buzdította, hogy jöjjenek haza és itthon voksoljanak a június 9-i választáson, és egyébként pedig ők is adják tovább a “reményt”. Azt is ígérte, hogy jövő héttől 2 hónap alatt bejárják az országot, és mindenkinek elviszik a valódi változás, egy új Magyarország reményét.  

A színpadon a rendezvény végén az hangzott el, hogy “találkozunk anyák napján” – ez május 5-én vasárnap lesz, de hogy újabb nagyszabású tüntetésre vagy más eseményre gondoltak-e Magyarék, az egyelőre nem világos.

ERRE A LINKRE KATTINTVA élőben követheti a hvg.hu élő közvetítését az órák óta tartó, hatalmas tömeget megmozgató tüntetésről.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek